K
aždý rok si říkáme, že je to náš poslední rok na Belle-Île, každý rok se ale necháme zvábit voláním ostrova, sbalíme kufry a na nějaký čas tam jedeme hlídat děti. Letos tomu nebylo jinak. Strávili jsme dva krásné týdny na Ostrově, a i když to bylo letos naposledy, už teď vymýšlíme, kdy tam zase vyrazíme.
Pokud vás zajímá, jaké je to být au-pair v Bretani nebo pokud vás Belle-Île zajímá víc, přečtěte si i ostatní články, které jsme za ty čtyři roky pro vás a nás napsali.
L
etos jsme vyměnili naši oblíbenou pláž Port Andro za divokou Donnant. Kluci tu absolovovali kurz surfování a my jsme jim to vůbec nezáviděli. Stačilo nám je jen pozorovat z dálky navlečení v zimních bundách.
F
ouace (čti fuas) je druh pečiva, který se plní různými náplněmi, nasladko i naslano. Konzistencí i co se chutě týče bych přirovnala fouace k pita chlebu nebo pizza těstu. Francouzský tatínek vyrobil ještě s jedním známým domácí pec a hit letošního léta byl na světě. Naše nejoblíbenější kombinace byla s farmářským kozím sýrem a medem, ale výtečná kombinace byla i se slaninou a cibulí nebo třeba se sardinkovou pomazánkou.
S
tudnice inspirace a prvotřídních surovin. Letos jsme na trzích trávili snad každý druhý den. Ať už jsme nakupovali farmářské sýry nebo jen tak brouzdali mezi stánkami, obdivovali tu rozmanitost nebo fotili náhodné Francouze.
N
espoutaný, nevypočitatelný. Náš navždy.