Belle-Île-en-Mer počtvrté

K
aždý rok si říkáme, že je to náš poslední rok na Belle-Île, každý rok se ale necháme zvábit voláním ostrova, sbalíme kufry a na nějaký čas tam jedeme hlídat děti. Letos tomu nebylo jinak. Strávili jsme dva krásné týdny na Ostrově, a i když to bylo letos naposledy, už teď vymýšlíme, kdy tam zase vyrazíme.

Pokud vás zajímá, jaké je to být au-pair v Bretani nebo pokud vás Belle-Île zajímá víc, přečtěte si i ostatní články, které jsme za ty čtyři roky pro vás a nás napsali.

http://www.obrazkyzlasky.cz/obrazky-z-francie/

Plage de Donnant

L
etos jsme vyměnili naši oblíbenou pláž Port Andro za divokou Donnant. Kluci tu absolovovali kurz surfování a my jsme jim to vůbec nezáviděli. Stačilo nám je jen pozorovat z dálky navlečení v zimních bundách.

 

Soirée fouace

F
ouace (čti fuas) je druh pečiva, který se plní různými náplněmi, nasladko i naslano. Konzistencí i co se chutě týče bych přirovnala fouace k pita chlebu nebo pizza těstu. Francouzský tatínek vyrobil ještě s jedním známým domácí pec a hit letošního léta byl na světě. Naše nejoblíbenější kombinace byla s farmářským kozím sýrem a medem, ale výtečná kombinace byla i se slaninou a cibulí nebo třeba se sardinkovou pomazánkou.

 

Trhy

S
tudnice inspirace a prvotřídních surovin. Letos jsme na trzích trávili snad každý druhý den. Ať už jsme nakupovali farmářské sýry nebo jen tak brouzdali mezi stánkami, obdivovali tu rozmanitost nebo fotili náhodné Francouze. 

 

Ostrov

N
espoutaný, nevypočitatelný. Náš navždy.

 

Leave a Reply