Skořicoví šneci

P
odzim klepe na dveře a to si žádá podzimní recept. Skořicoví šneci podle IKEA receptu. Jen jsem zdvojnásobila várku, protože jakmile se jednou do nich pustíte, nebudete vědět, kdy přestat.

Těsto.
kostka droždí (40 g)
500 ml mléka
100 g cukru
880 g hladké mouky
150 g změklého másla
špetka soli
špetka kardamonu

Skořicová náplň.
200 g změklého másla
160 g cukru krupice
4 lžíce vody
4 lžíce skořice (od oka)

vejce na potření
granulovaný cukr

1 Mléko ohřejte na teplotu 37 °C. Ve větší míse nebo v míse od robotu rozdrobte droždí a přisypte cukr. Zalijte vlažným mlékem a míchejte, dokud se droždí nerozpustí. Poté přidejte mouku, kousky másla, kardamom a sůl. Vše zpracujte v hladké těsto a nechejte kynout pod utěrkou si hodinu, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

2 Mezitím si připravte skořicovou náplň. V misce utřete máslo s cukrem, vodou a skořicí.

Vykynuté těsto dejte na vál, prohněťte ho a rozdělte na 4 díly. Každý díl vyválejte na obdélník, potřete skořicovou náplní a zarolujte po delší straně do rolády, kterou poté nařežte na asi 2 cm široké kousky. Ty pak položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete vejcem a pečte na 250 °C asi 10–15 minut.

Leave a Reply