S
pojení mých dvou nejoblíbenějších dezertů – cookies a brownies.
Asi 20 cookies.
200 g hořké čokolády
75 g másla
150 g cukru
2 vejce
125 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
10 g holandského kakaa
75 g mletých pistácií
Na zdobení.
100 g hořké čokolády
25 g mletých pistácií
mořská sůl (ideálně vločková)
1 Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a nechejte stranou vychladnout. Troubu předehřejte na 170 °C.
2 Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, trvá to asi 4 minuty. Poté jemně vmíchejte vychladlou čokoládu. Suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, holandské kakao) nejdříve smíchejte stranou, a poté prosejte do těsta. Na závěr vmíchejte pistácie.
3 Plechy si vyložte pečícím papírem. Lžící (nebo pokud máte naběračku na zmrzlinu) naberte těsto a tvarujte kuličky, které pokládejte s dostatečnou vzdáleností na pečící papír. Můžete je i mírně zmáčknout.
4 Pečte asi 12 minut. Neměli byste je upéct úplně, abyste dosáhli brownies efektu. Během chladnutí ještě trošku ztvrdnou. Nechejte je na mřížce dokonale vychladnout.
5 Ve vodní lázni si rozpusťte zbylou čokoládu. Do té pak z půlky namáčejte cookies a posypte mletými pistáciemi a solí.
Mili Adamcovi
Poharik vasho dokonaleho caramelu nam bol darovany a moc sme si ho uzili, aj stylove a nezne balenie nam robilo velku radost. Preco vam pisem je moje dnesne nadsenie po skusenosti s nalepkami na caramelovych poharikoch…vydrzali mycku a daju sa ekologicky stiahnut, takze sa sklo vyuzije znova…. My sme tu ve Svycarsku rozmaznavani vselijakymi dobrotami ale tak do detailu prepracovana vecicka ako vas caramel prevysuje vsetky standardy…bravo a moc uspechu prejeme…
Moc děkujeme za milý komentář 🙂 a jsme rádi, že vás tak karamel potěšil.
B+M