Salát s tymiánovými jablky

B
líží se léto a čas grilovaček a já mám pro vás recept na svěží letní salát, který se bude skvěle hodit ke grilovanému masu, ale i jenom tak, třeba s opečenou bagetou. Navíc jsou v něm i jahody, které teď mají sezonu, takže určitě vyzkoušejte!

Recept pro vás vymyslela a sepsala kamarádka Janinka, která se mnou připravovala focení jablečných receptů pod jabloní a já ji za to moc děkuji.

Salát s tymiánovými jablky

2 jablka nakrájená na tenké plátky
čerstvý tymián
med
jahody 
granátové jablko
polníček
čerstvý přírodní kravský sýr
olivový olej a citron na zálivku
(maldonská) sůl

1 Jablka naskládejte na gril (doporučuji použít pečící papír), zakápněte medem a posypte nadrobno nasekaným tymiánem. Opečte dozlatova.

2 Zbylé suroviny nakrájejte na kousky. Do mísy dejte nejdříve polníček, a až poté přidejte ostatní suroviny a opečené jablka. Zakápněte olivovým olejem citronem, osolte a servírujte.

Leave a Reply