D
oháním resty a našla jsem v počítači nějaké nezpracované recepty a mezi nimi i tento na frittatu. Je to naše oblíbené jídlo, když se mi nechce moc vařit a máme plno zeleniny ze zahrádky. Náplň můžete obměňovat, u nás ji většinou dělám z toho, co zrovna je při ruce. Tady tato z fotek je s jarní cibulkou, cuketou, bramborami a brynzou a byla naprosto skvělá. Můžete vyzkoušet i kombinaci s hráškem, cibulí, chřestem, … možnostem se meze nekladou.
Na 1 porci.
3 vejce
125 ml smetany
sůl, pepř, tymián (nebo jiné bylinky)
olivový olej
2–3 brambory
1 menší cuketa
jarní cibulka
brynza (a já použila i měkký kozí sýr, ale můžete použít jen brynzu nebo nějaký výraznější sýr)
bazalka
1 Smetanu a vejce prošlehejte, osolte a opepřete a nechejte stranou.
2 Brambory omyjte, nakrájejte na tenké plátky. Na olivovém oleji orestujte z obou stran do zlatova, přidejte cuketu nakrájenou na kolečka a taky chvíli orestujte. Brambory a cuketu rovnoměrně rozprostřete na pánvi, kterou můžete vložit do trouby, zalijte vaječnou směsí, posypte sýrem, jarní cibulkou a bazalkou a vložte do trouby, režim gril 230 °C. Zapékejte asi 10–15 minut dokud nebude frittata rovnoměrně upečená. Ihned servírujte.
Tento příspěvěk vznikl díky spotřebičům od AEG. Děkuji za spolupráci.