V
jednoduchosti je krása a kombinace lehkého piškotu a nadýchaného krému s jahodami je toho důkazem.
1 dort o průměru 18 cm.
Korpus.
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
80 g cukru
2 lžíce oleje
70 g hladké mouky
špetka soli
Krém.
250 g mascarpone
250 ml vysokoprocentní šlehačky
lžíce moučkového cukru nebo medu (nebo podle chuti)
ovoce na ozdobení
1 Na piškotový korpus vyšlehejte bílky, jakmile se začnou tvořit bublinky, přisypte cukr a vyšlehejte do tuha. Poté po jednom zašlehejte žloutky a pramínkem přilévejte olej. Mouku o prosijte do vaječné směsi a stěrkou lehce zapracujte. Dortovou formu o průměru 18–20 cm vyložte pečícím papírem. Pečte na 170 °C asi 30 minut. Během pečení troubu neotvírejte. Poté špejlí vyzkoušejte, zdali je těsto dobře upečené, popřípadě ještě chvíli poečte. Vytáhněte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout, až je korpus dokonale vychladlý můžete ho vytáhnout z formy.
2 Mascarpone a šlehačku vyšlehejte do pevného krému a jemně doslaďte cukrem nebo medem. Krém nanášejte lžící, aby vznikly jakoby obláčky. Dozdobte ovocem a podávejte.
Dobrý den, můžu se zeptat, tu šlehačku mám nejdřív vyšlehat, než ji přimíchám do mascarpone?
Děkuju, pink_155
Dobrý den,
opatrně šlehejte mascarpone se šlehačkou už dohromady.
B.