Čokoládové soufflé

Při prvním ochutnání se vám v puse spustí ohňostroj a vaše tělo zaplaví hormony štěstí. Nebudete chtít přestat a při poslední lžičce budete přemýšlet, při jaké další příležitosti soufflé připravíte. Nebo možná ani nebude potřeba nějaké příležistosti…

Čokoládové soufflé patří asi k jednomu z mých nejoblíbenějších dezertů. Stačí pozvat pár přátel a soufflé z vás udělá hvězdu večera. Opravdu.

Pokud si chcete připravit soufflé dopředu, vynechejte bod 1 a připravte si nejdříve základ na soufflé (bod 2) a uschovejte ho v lednici. Před servírováním se vraťte k bodu 1 a pokračujte bodem 3.

Ideální misky na přípravu soufflé jsou ty s hladkým povrchem uvnitř. Soufflé vám tak jednodušeji nabude a bude mít svůj typický tvar.

Recept jsem se naučila od šikovných kluků z Chefsteps.
IMG_6551
IMG_6552 IMG_6547 IMG_6546[kindred-recipe id=“2047″ title=“Čokoládové soufflé“]

3 Responses
    1. obrazkyzlasky

      Dobrý den,
      zapékací misky, které teď používám, mají vnitřní průměr 10 cm. A z jedné várky takto udělám 5 porcí.B.

Leave a Reply to Katka Cancel Reply