Při prvním ochutnání se vám v puse spustí ohňostroj a vaše tělo zaplaví hormony štěstí. Nebudete chtít přestat a při poslední lžičce budete přemýšlet, při jaké další příležitosti soufflé připravíte. Nebo možná ani nebude potřeba nějaké příležistosti…
Čokoládové soufflé patří asi k jednomu z mých nejoblíbenějších dezertů. Stačí pozvat pár přátel a soufflé z vás udělá hvězdu večera. Opravdu.
Pokud si chcete připravit soufflé dopředu, vynechejte bod 1 a připravte si nejdříve základ na soufflé (bod 2) a uschovejte ho v lednici. Před servírováním se vraťte k bodu 1 a pokračujte bodem 3.
Ideální misky na přípravu soufflé jsou ty s hladkým povrchem uvnitř. Soufflé vám tak jednodušeji nabude a bude mít svůj typický tvar.
Recept jsem se naučila od šikovných kluků z Chefsteps.
[kindred-recipe id=“2047″ title=“Čokoládové soufflé“]