Strávili jsme další, tentokrát už poslední, týden na ostrově a zatímco celý dům ještě spí, my jsme vyprovodili naše návštěvníky na loď a teď vzpomínám, co jsme během týden navštívili…
Belle-île, jako největší a nejkrásnější z bretaňských ostrovů oslovuje a inspiruje mnoho lidí – herečka Sarah Bernhardt si zde v roce 1864 koupila starou vojenskou pevnost a navždy spojila její jméno s ostrovem, v roce 1886 zde malíř Claude Monet strávil několik týdnů malováním útesů a odvezl si 39 obrazů, a Christophe a Myriam Niceron si zde v roce 1999 otevřeli řemeslnou cukrářskou výrobnu „La Bien Nommée“.
Rozhodli se, že budou vyrábět sušenky a karamel – z poctivých ingrediencí, bez konzervantů, barviv, prostě tak, jako byste si je připravili doma. Neustále vyvíjí jejich receptury, aby uspokojily mlsné jazíčky jejich zákazníků, ale zároveň respektují místní bretaňskou kulturu.
V jejich nabídce najdete 6 druhů sušenek, mezi nimi například sušenky z pohankové mouky nebo slaného másla, slaný karamel, klasický nebo čokoládový, a taky karamelky. Vše mají zabalené v originálních krabičkách, které jim navrhují místní designéři a fotografové.
V současné době je „sušenkárna“ La Bien Nommée hrdým partnerem různých místních sportovních událostí, jako je například plachetnicová přehlídka Trophée Belle-Ile La Bien Nommée nebo běžecký závod Belle-Ile en Trail.
Pokud zavítáte na ostrov, určitě navštivte jejich „továrnu“. Prohlídky jsou zadarmo, každý den od 10:00-12:00 a 14:00-17:00, a kromě toho, že se dozvíte spoustu zajímavých informací, se s vámi rozloučí ochutnávkou všech jejich produktů, zodpoví vám na všechny vaše otázky a ještě vám doporučí, s čím jejich produkty kombinovat, abyste si odnesli ten největší gurmánský zážitek.