Pusinky

P 
okud přemýšlíte, co se zbylými nebo přebývajícími bílky, pusinky jsou jedna z možností, jak je spotřebovat. Občas si jich napeču do zásoby, používám při tom různé zdobící špičky, od hladkých až po řezané, a potom je používám na zdobení, a nebo na příležitostné mlsání. Pokud chcete pusinky ještě trochu pozvednout, posypejte je před pečením mletými oříšky. Skvěle například vypadají pistácie!

1 plech pusinek.

3 bílky
špetka soli
špetka vanilkového prášku
175 g cukru krupice

mleté pistácie (nebo jiné) na posypání

1 Prošlehejte bílky se solí a jakmile se začnou tvořit bublinky postupně přisypávejte cukr, vanilku a vyšlehejte do tuha.
2 Troubu si rozehřejte na 120 °C. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na papírem vyložený pečící plech pusinky a posypejte oříšky. Stáhněte troubu na 100 °C a pečte asi 45 minut – v půli pečení pusinky zkontrolujte, jestli nerůžoví a jestli už nejdou odlepit od papíru. Poté troubu vypněte a s přiotevřenými dvířky nechejte ještě asi 20 minut dojít.

Leave a Reply