Pusinky s čokoládou

K 
dyž už vás klasické pusinky začnou nudit, přidejte čokoládu. Je to úplné blaho ve puse. Hned bych si jednu dala – se šlehačkou a zasypané ovocem.

Asi 6–8 velkých pusinek.

3 bílky
špetka soli
špetka vanilkového prášku
175 g cukru krupice
75 g hořké čokolády (čím víc procent, tím líp)

Prošlehejte bílky se solí a jakmile se začnou tvořit bublinky postupně přisypávejte cukr, vanilku a vyšlehejte do tuha. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, a tu poté jemně vmíchejte do vyšlehaných bílků, aby zůstalo krásné mramorování.
2 Troubu rozehřejte na 120 °C. Lžící naneste na papírem vyložený pečící plech větší pusinky. Stáhněte troubu na 100 °C a pečte asi 45 minut – v půli pečení pusinky zkontrolujte, jestli nerůžoví a jestli už nejdou odlepit od papíru. Poté troubu vypněte a s přiotevřenými dvířky nechejte ještě asi 20 minut dojít.
3 Pusinky skladujte v papírové krabici, v plastových nádobách většinou navlhnou, ale věřte mi, že zmiznou dřív, než byste řekli.

Leave a Reply