Eton mess

U
ž dlouho jsem chtěla vyzkoušet tento dezert – nadýchané pusinky se smetanou a čerstvým ovocem, nedbale servírované ve skleničce od vína a při tom tak elegantní. Vůbec se nemusíte bát, že bude dezert moc sladký. Stačí jen, když smetanu osladíte minimálně a o zbytek se postarají kyselkavé maliny. Myslím, že tento dezert má jen jednu nevýhodu. A to, že mizí neskutečně rychle.

Doporučuji eton mess skládat těsně před servírováním, aby pusinky nenavlhly a zůstaly krásně křupavé. Ideální pohoštění, když k vám dojde návštěva a budete mít napečené pusinky do zásoby.

2–4 porce.

250 g čerstvých malin
125 ml smetany (min. 30%)
vrchovatá lžička moučkového cukru
pusinky

jedlé květy, fíky a pár malin na dozdobení

1 Půlku malin rozmačkejte vidličkou a nechejte zatím stranou. Smetanu vyšlehejte do tuha s lžičkou moučkového cukru.

2 Na dno skleničky jemně rozdrobte asi 4 pusinky, přidejte lžíci malinového pyré, pár čerstvých malin, lžíci smetany a znovu rozdrobené pusinky a zakončete smetanou. Dozdobte čerstvým ovocem a ihned podávejte.

Leave a Reply