Tarte au thon aneb tuňákový koláč

Víte, v čem jsou Francouzi, mimo cukrařinu, ještě profící? Ve slaných koláčích. Čím jednodušší, tím chutnější. Jako stvořený pro dny, které nechcete strávit u plotny.

IMG_8817 IMG_8818 IMG_8820

Tarte au thon [tart o ton]
Tuňákový koláč

listové těsto
2 lžíce dijonské hořčice
velkou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě (asi 280g)
100g strouhaného tvrdého sýru (niva)
jedno vejce
asi 3 lžíce smetany ke šlehání

1 Nejprve si předehřejte troubu na 210°C. Mezitím si vyložte koláčovou formu pečícím papírem a rozváleným listovým těstem.
2 Připravené těsto propichejte vidličkou a potřete dijonskou hořčicí.
3 Z tuňáka vymačkejte přebytečnou tekutinu a rozložte ho na dno koláče.
4 Poté smíchejte vejce se smetanou a zalijte jím koláč.
5 Na závěr koláč posypte tvrdým sýrem a pečte asi 25 min na 210°C.

 

Leave a Reply