Semínkové sušenky

Tento recept jsem dostala od maminky, a ta ho zase dostala od tety, která ho taky dostala. A tak vlastně putuje v rodině. Ač se to nemusí zdát, připravit takové sušenky plné dobrých a zdravých věcí, není vůbec složité. Skvěle poslouží jako svačinka do školy nebo do práce, dezert nebo jako dárek, když je pěkně zabalíte. IMG_4400 IMG_4401 IMG_4405 IMG_4406[kindred-recipe id=“2056″ title=“Semínkové sušenky“]

 

3 Responses
  1. Veronika

    Ahoj,
    vybrala jsem si adepta na dárek – tyto sušenky. Tchán je „diabetik“, strašně rád mlsá a je to neskutečný jedlík. Tak si říkám, že tyto sušenky by mohly být dobrým kompromisem 😉
    Jak vysoké by před upečením měly být? Centimetr? A bílek se s cukrem jen smíchá, nebo je potřeba, aby se cukr v bílku rozpustil?
    Dík, Verča

    1. obrazkyzlasky

      Ahoj,
      kamkoliv sušenky přinesu sklízí velký úspěch, takže věřím, že jako dárek potěší. 🙂
      Já když je dělám, tak většinou je mám vysoké tak ten 1 cm, ale věřím, že kdyby byly vyšší, taky by to šlo také. Bohatě stačí, když třeba stěrkou nebo lžičkou všechny ingredience promícháte, nemusíte ani šlehat, ani rospouštět. „Těsto“ by nemělo být příliš řídké, jinak se vám při pečení na povrchu sušenek vytvoří nevzhledné bílkové bubliny. Takže raději pár semínek ještě přisypte. Ať se daří!

  2. Veronika

    Ahoj, tak sušenky upečeny. Bílkové puchýře mají, ale i tak jsou výborné. Zkusila jsem je udělat vyšší (jeden a čtvrt centimetru) i nižší (trochu méně než centimetr) a řekla bych, že ty nižší jsou chuťově lepší – křupavější. Použila jsem slunečnice, len, chia a trochu jáhlových vloček a trochu jemných ovesných vloček. Jsou fakt dobré, nevím jestli tchánovy oslavy dožijí 😀
    Verča

Leave a Reply to obrazkyzlasky Cancel Reply