Rebarborová marmeláda s granátovým jablkem

Začala rebarborová sezona. Stejně jako fenykl jsem rebarboru nikdy předtím nepřipravovala. Tak jsem si svazek koupila a snad týden chodila okolo. Pořád jsem nevěděla, co z rebarbory uvařit. Přemýšlela jsem, že bych upekla nějaký rebarborový koláč, ideálně s drobenkou, ale pak jsem si řekla, že na internetu je spousta takových receptů. Nakonec zvítězila marmeláda. Protože rebarbora vařením ztrácí svou krásnou barvu, na závěr jsem přidala šťávu z granátového jablka. Zázvor se skvěle hodí ke kyselkavému ovoci (vyzkoušejte ho třeba k malinám) tak ten nesměl chybět. Bohužel jsem měla jen zázvor sušený, ale pokud se rozhodnote zázvor použít, šáhněte po tom čerstvém.

IMG_4566

IMG_4569

IMG_4573[kindred-recipe id=“2128″ title=“Rebarborová marmeláda“]

Leave a Reply