Quiche Lorraine

Jedním ze základních kamenů francouzské kuchyně, troufám si říct, jsou koláče. Především ty slané. Ať už jsou to různé tarte, tourte nebo quiche, tak nějak neodmyslitelně k Francouzům patří. Postupně pozoruji, že quiche zažívají u nás „boom“. Téměř v každé kavárně najdete nějaký. U quiche se náplním meze nekladou. Ale ten francouzský, klasický quiche lorraine, je jen jeden.

Popis receptu je možná více obsáhlý, než obvykle, ale pokud by vám nebylo něco jasné, stačí zabrouzdat na stránky ChefSteps, kde vám všechno krásně do detailu vysvětlí. Jsou to kluci neobyčejně šikovní a vždy, když na jejich stránky zavítám, mě nakopnou k dalšímu vaření.

Tento recept na quiche je ChefSteps pouze inspirovaný.
IMG_3732 IMG_3733 IMG_3734

[kindred-recipe id=“2059″ title=“Quiche Lorraine“]

 

Leave a Reply