Pro změnu další Bretaňská pochoutka. Karamelová pasta nebo pomazánka. Jak jsme již psala, bretaňská kuchyň se vyznačuje hojným používáním slaného másla, to zaprvé. Za druhé, téměř ve všem sladkém najdete karamel.
Původně starý bretaňský zvyk dělat karamelový krém ze slaného másla se během posledních pár let stal naprostým hitem po celé Francii. A to především v Paříži. Kdykoliv je v jídelním lístku napsané caramel au beurre salé, Pařížan prostě vyhrkne <<Oh, caramel au beurre salé…>> a hned si ho objedná.
My jsme vyzkoušeli hned 2 varianty. Ta první je čistě karamelová, ta druhá s mletými lískovými ořechy a čokoládou. Obě budou chutnat výborně na pečivu, do dezertů nebo taky jenom tak na lžičce. Pokud chcete vyrobit čistě karamelovou pomazánku, přeskočte první bod.
Pâte à tartiner au Caramel beurre salé
Karamelová pasta ze soleného másla