Krátký fotonávod, jak udělat svým přátelům sladkou radost.
To nás tak jednou chytlo karamelové období. Pekli jsme karamelový koláč, dělali karamelky a dokonce se nám v mražáku chladí i karamelová zmrzlina. A jelikož je ten podzim a k němu tak nějak neodmyslitelně patří oříšky, a stále nás karamel nepřestal bavit, rozhodli jsme se zkusit zkaramelizovat oříšky. A protože byly moc dobré, museli jsme je hned poslat dál. A jak jinak, než stylově zabalené. Potěšily jak na duši, tak na jazyku.
PS pokud se taky rozhodnete podomácku zkaramelizovat oříšky, nezapomeňte je nejdříve oloupat – nebudou mít pak nahořklou chuť
PSS využijte naši šablonu etikety…
Na 1 balíček lískových oříšků v karamelu:
50g (lískových) oříšků
25g cukru krystalu
1 Do kastrolu s pevným dnem nasypte cukr a (oloupané) oříšky a na mírném plameni nechejte cukr zkaramelizovat.
2 Promíchejte dřevěnou vařečkou, aby se oříšky krásně obalily v karamelu.
3 Odstavte z plotny a opatrně za pomocí vařečky rozložte oříšky na talířek a nechejte vychladnout.
4 Zabalte do celofánového pytlíčku, přidejte etiketu a zavažte lýkem.