Oříšky v karamelu – dárkové balení (tutorial)

Krátký fotonávod, jak udělat svým přátelům sladkou radost.

IMG_8788 IMG_8792 IMG_8796 IMG_8801 IMG_8808

 

To nás tak jednou chytlo karamelové období. Pekli jsme karamelový koláč, dělali karamelky a dokonce se nám v mražáku chladí i karamelová zmrzlina. A jelikož je ten podzim a k němu tak nějak neodmyslitelně patří oříšky, a stále nás karamel nepřestal bavit, rozhodli jsme se zkusit zkaramelizovat oříšky. A protože byly moc dobré, museli jsme je hned poslat dál. A jak jinak, než stylově zabalené. Potěšily jak na duši, tak na jazyku.

PS pokud se taky rozhodnete podomácku zkaramelizovat oříšky, nezapomeňte je nejdříve oloupat – nebudou mít pak nahořklou chuť

PSS využijte naši šablonu etikety

ikona

Na 1 balíček lískových oříšků v karamelu:

 

50g (lískových) oříšků

25g cukru krystalu

1 Do kastrolu s pevným dnem nasypte cukr a (oloupané) oříšky a na mírném plameni nechejte cukr zkaramelizovat.

2 Promíchejte dřevěnou vařečkou, aby se oříšky krásně obalily v karamelu.

3 Odstavte z plotny a opatrně za pomocí vařečky rozložte oříšky na talířek a nechejte vychladnout.

4 Zabalte do celofánového pytlíčku, přidejte etiketu a zavažte lýkem.

 

Leave a Reply