U
ž jste ochutnali hit letošního léta, Nitro Coffee? Že vám to nic neříká?
Podle stránky Piccolo neexistuje, Nitro Coffee je druh cold brew (nápoj získaný studenou extrakcí), balený v sudech a vháněný do pípy dusíkem. Takto připravená káva je sladká, krémová, chladivá a to neobsahuje žádný cukr ani mléko. Navíc se po načepování projeví fantastický lavinový efekt, který je známý třeba u tmavého piva Guinness. Pokud vlastníte lahev na přípravu šlehačky a máte při ruce jednu bombičku s oxidem dusným (N2O), můžete si Nitro Coffee připravit i vy.
Na 2 kávy (250 ml každá).
250 ml vychlazené kávy (ideálně cold brew, ale také můžete použít kávu připravenou ve french pressu, moka konvičce, … a nechat ji vychladit v lednici)
1 bombičku N2O (8 g)
asi lžička javorového sirup (pokud máte rádi ledovou kávu sladkou), já vynechávám
2 hrsti ledu
1 Vychlazenou kávu (popřípadě promíchanou s javorovým sirupem) nalijte přes tenké plátýnko nebo sítko do lahve na výrobu šlehačky. Odstraníte tak případné zbytky kávových zrn nebo jiných částeček, které by mohly ucpat výpusť.
2 Lahev uzavřete a přidejte jednu bombičku N2O. Asi 1 minutu lahví pořádně třepejte.
3 Servírujte před hosty. Dvě vysoké sklenice naplňtě ledem a opatrně vstřikujte kávu.