Nadýchaný jahodový dort

4 Responses
  1. Veronika

    Ahoj, tak tento dort vypadá parádně. Je to adept na narozeninový dort pro pradědečka. Chci se zeptat,je možné nahradit pohankovou mouku v receptu na korpus klasickou hladkou? Nebo tam má nějakou speciální úlohu? Dík, Verča

    1. obrazkyzlasky

      Ahoj, určitě není problém použít hladkou mouku. Já jsem použila pohankovou pro dosažení lehce oříškové chuti. Ale nebude v tom takový rozdíl ;). Ať se dort podaří. Budu ráda za fotku 🙂

      1. Veronika

        Ahoj, zkušební kousek pro bráchu k narozkám dopadl skvěle. Všichni si chválili, že je výborný.
        Chci se zeptat, jdou něčím nahradit pečicí fazole? Krom tedy normálních, ale těch je, podle mě, škoda. Korpus jsem upekla bez zatížení a prostředek ještě za tepla vydlabala – taky to tak fungovalo, ale určitě to není ono… Piškotový korpus jsem musela drobet oříznout (syn byl moc rád, neboť kulaté piškotky ze zbytku těsta mu nestačily), aby se mi kolem obvodových jahod vešel.
        A ráfek jsem před vrstvením obalila pečicím papírem, aby se pak bez problémů stáhl.
        Ještě jednou velká pochvala, za 14 dní repete pro dědu 🙂
        Jestli se povede a bude po ruce foťák, určitě ráda pošlu, ale myslím, že na Tvůj výstavní kousek to mít nebude…
        Dík a prima den!!! Verča

        1. obrazkyzlasky

          Jééé tak to mám obrovskou radost! Pokud nemáte v plánu investovat do keramických fazolí, tak určitě používejte klasické fazole opakovaně. Já to tak například dělám, když toho peču víc a keramické fazole mi nevystačí. Nechám klasické fazole po upečení vychladnout, přemístím je do zavařovačky nebo jiné krabičky a používám je znovu a znovu. Víceméně můžete šáhnout po tom, co budete mít zrovna při ruce (čočka, hrách, …).
          Je pravda, že i já jsem musela piškot ořezávat, aby se mi krásně vlezl. Připíšu to do receptu 🙂
          A na fotku se určitě moc těším!

Leave a Reply