Často jsou zaměňovány za americké cupcakes nebo muffins, ale rozdíl je v tom, že základ těsta netvoří mouka, ale mandlová mouka a bílky. Zamilujete si je jak pro jejich chuť, tak snadnost.
Friands [frian]
4 porce
3 bílky
7 lžic mandlové mouky
4 lžíce cukr krystal
3 lžíce soleného másla
1 lžíce hladké mouky
špetka soli
máslo
mouka
cukr moučka
1 Předehřejte si troubu na 180°.
2 Máslem vymažte a moukou vysypte formu na muffiny (6).
3 V menším hrnci smíchejte bílky, mandlovou mouku, cukr, máslo, mouku, sůl a zahřívejte na mírnem plameni, až se směs smíchá a máslo roztopí (asi 3 min).
4 Naplňte formičky na muffiny a pečte asi 20 min.
5 Před podáváním ocukrujte.