Čím dál tím více si začínám myslet, že čím je recept jednodušší, tím sklízí větší úspěch. A přesně takový recept na Fondant au chocolat jsem si dovezla z Francie. Je opravdu jednoduchý, ale velmi působivý. Jen si představte, jak zabořujete lžičku do čokoládové bábovičky a jak se na vás jako horká láva vylije horká čokoláda. A to vše završíte kopečkem vanilkové zmrzliny.
Fondant au chocolat
[fondant o šokola]
Asi 6 porcí
100g čokolády
100g másla
4 vejce
100g cukru
55g mouky
6 čtverečků čokolády
vanilková zmrzlina
1 Nejprve ve vodní lázni nechejte rozpustit čokoládu a máslo.
2 V misce pořádně smíchejte vejce a cukr, přidejte mouku. Přilijte roztopenou čokoládu a promíchejte.
3 Směsí naplňte formičky na muffiny. Na závěr do každé formičky přidejte čtvereček čokolády a pečte na 210°C asi 7-8 minut. Podávejte horké a s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Jaká mouka se má použít pro Fondant au chocolat?
Hladká, nebo polohrubá?
Milý Marku, ve Francii se používá převážně mouka hladká. A jakpak se Ti Fondant povedl :)?
P.S. v pondělí čekám vzorek…