Za tu dobu, co jsem byla ve Francii jsem si docela zvykla na všechny ty mořské plody, ale krevety, ty jsou prostě nejlepší. A ještě když je opečete na másle a česneku, zakápnete citronem a zakusujete k nim bagetu. A domácí majonézu. Ale o té zase jindy.
Crevettes à l’ail
aneb Krevety na česneku
2 porce
(počítejte 10 krevet na jednu porci)
20 předvařených tygřích krevet
5 stroužků česneku
oříšek másla
větší špetka hrubozrnné soliServírování:
1/2 citronu
majonéza1 V pánvi na másle krátce osmažte propasírovaný česnek. Neopékejte ho moc dlouho, zhořkl by.
2 Přidejte krevety a pořádně promíchejte s česnekem. Na mírném plameni zehřívejte asi 5min.
3 Sundejte z plamene, pořád osolte, promíchejte a ihned servírujte.
(počítejte 10 krevet na jednu porci)
20 předvařených tygřích krevet
5 stroužků česneku
oříšek másla
větší špetka hrubozrnné soliServírování:
1/2 citronu
majonéza1 V pánvi na másle krátce osmažte propasírovaný česnek. Neopékejte ho moc dlouho, zhořkl by.
2 Přidejte krevety a pořádně promíchejte s česnekem. Na mírném plameni zehřívejte asi 5min.
3 Sundejte z plamene, pořád osolte, promíchejte a ihned servírujte.