Čokoladová pěna s olivovým olejem

M
ám ráda nezvyklé a překvapivé kombinace, především pak ty, které kombinují sladké a slané. Když jsem se rozhodla zkombinovat olivový olej s čokoládou netušila jsem, jaká to bude pecka. Rozhodla jsem se pro čokoládovou pěnu a použila jsem olivový olej Fruity od značky Borges. Jeho jemná a ovocná chuť se k čokoládě skvěle hodí a dezertu rozhodně přidá na zajímavosti. Pokud nejste milovníci olivového oleje, nebo pokud vám jeho výrazné aroma vadí, vyzkoušejte právě tento.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s Borges.

75 g hořké čokolády
2 vejce (ideálně z domácího chovu)
40 ml olivového oleje Fruit značky Borges
30 g cukru krupice
špetka soli

Banánová strouhanka.
hrst lyofilizovaných banánů (nebo sušených banánů)
hrst kokosu

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Jakmile se rozpustí, nechejte ji chvilku vychládnout a zašlehejte žloutky. Čokoláda teď zhoustne. Pramínkem zašlehejte olivový olej.

V jiné míse vyšlehejte bílky se špetkou solí. Jakmile se začnou tvořit bublinky přisypte cukr a vyšlehejte do tuha.

Opatrně po částech vmíchejte bílky do čokolády. Pěnu naplňte do skleniček nebo do cukrářského sáčku a dejte na 2 hodiny vychladit do lednice.

Na banánovou strouhanku rozmixujte banán s kokosem, a poté ji jemně opražte na pánvi. Servírujte ji k čokoládové pěně, kterou ještě na závěr zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Místo banánové strouhanky můžete použít i zkaramelizované oříšky.

Leave a Reply