ARAIGNÉES DE MER

 Francouzi milují ryby, mořské plody a různé mořské potvory. Možná proto, že jsou ze tří stran obklopeni vodou, a proto netrpí nedostatkem čerstvých ryb. Když jsem byla ve Francii já, bydlela jsem na ostrově obklopena vodou ze všech stran. A to se pak někdy stalo, že jsem na plotě našla zavěšenou igelitku a v ní živé kraby, které soused právě vylovil. Ale co s nimi? Nejdříve krabí závody, a pak šup do hrnce…

IMG_2502

IMG_2506

IMG_2505

IMG_2500

IMG_2508

Araignées de mer
fotonávod

IMG_2510

Nejdříve budete potřebovat živé kraby (araignées de mer). Ve velkém hrnci nechejte ohřívat vodu. Jakmile bude teplá, vložte kraby a pořádně osolte. Voda nesmí být vroucí! Krabi by tak ztratili veškeré maso.

 

IMG_2511

Dávejte pozor! Krabi rádi vylézají z hrnce. Tak je nezapomeňte zakrýt pokličkou a hlídat.

 

IMG_2513

Jakmile začne voda vřít, vařte asi 18 minut.

 

IMG_2518

IMG_2519

Poté slijte vodu a nechejte kraby vychladnout. Jakmile budou vychladlí, odlamte nožičky a pomocí speciálního příboru na kraby nebo jehel na špízy z nich vyškrábejte maso.

PS během vaření nezapomeňte větrat, krabi neskutečně smrdí

Leave a Reply