Francouzi milují ryby, mořské plody a různé mořské potvory. Možná proto, že jsou ze tří stran obklopeni vodou, a proto netrpí nedostatkem čerstvých ryb. Když jsem byla ve Francii já, bydlela jsem na ostrově obklopena vodou ze všech stran. A to se pak někdy stalo, že jsem na plotě našla zavěšenou igelitku a v ní živé kraby, které soused právě vylovil. Ale co s nimi? Nejdříve krabí závody, a pak šup do hrnce…
Araignées de mer
fotonávod
Nejdříve budete potřebovat živé kraby (araignées de mer). Ve velkém hrnci nechejte ohřívat vodu. Jakmile bude teplá, vložte kraby a pořádně osolte. Voda nesmí být vroucí! Krabi by tak ztratili veškeré maso.
Dávejte pozor! Krabi rádi vylézají z hrnce. Tak je nezapomeňte zakrýt pokličkou a hlídat.
Jakmile začne voda vřít, vařte asi 18 minut.
Poté slijte vodu a nechejte kraby vychladnout. Jakmile budou vychladlí, odlamte nožičky a pomocí speciálního příboru na kraby nebo jehel na špízy z nich vyškrábejte maso.
PS během vaření nezapomeňte větrat, krabi neskutečně smrdí