Francouzské brambory Tartiflette

Objevila jsem Ameriku! Určitě každý z vás zná francouzské brambory – brambory, vajíčko, smetana, nějaká ta uzenina a šup do trouby. Ale věděli jste, že tato česká klasika je opravdu odkoukaná od Francouzů? Musím říct, že jsem opravdu tak dobré francouzské brambory nejedla, ani nepamatuji.

Nutno podotknout, že Francouzi si Tartiflette dopřávají během zimních dnů. Ale nedokáži si představit, že bych měla čekat až do zimy…

IMG_9847 IMG_9853

[kindred-recipe id=“2183″ title=“Francouzské brambory Tartiflette“]

2 Responses
  1. Markéta

    Barunko, na jak velkou formu odhaduješ, že by stačila tato jedna dávka? 🙂 Vypadá to úžasně!

    1. obrazkyzlasky

      Markétko, myslím, že by se to tak krásně vlezlo do formy, co mám doma (40x26x7,5). Ale klidně se neboj zvětšit množství, a pak prostě podle oka přidávat zbylé ingredience. Brambory by měly být krásně krémové, když jo dáváš zapéct. B.

Leave a Reply