Tartelettes s čokoládou a agávovým sirupem

Včera jsem získala práci snů. Včera jsem objevila nový francouzský foodblog. Včera jsem konečně sehnala agávový sirup, a proto jsem včera měla takovou radost, že jsem upekla nové tartaletky a začala vyrábět adventní kalendáře. Viva la vie!

Znáte skvělou kavárnu Café La Fée v Olomouci? Je to taková malá, útulná kavárnička ve francouzském stylu. A nachází se v samém centru. A přesně tam teď budu péct. Takže všichni šup šup do La Féečka 🙂

IMG_9805

IMG_9804 IMG_9803 IMG_9800

Tartelettes s čokoládou a agávovým sirupem

A proč zrovna s agávovým sirupem? Protože se jedná o přírodní sladidlo na bázi fruktózy, má nízky glykemický index (pomalejší vstřebávání cukru do krve) a je zdravější, než uměle vyráběná sladidla (cukr).  A našla jsem toho mnohem více. Má také podporovat činnost žlučníku, trávení tuků, působit preventivně proti usazování cholesterolu v cévách, dobře se tráví, podporuje metabolismus, … Je však důležité upozornit, že agávový sirup je dvakrát sladší než klasický med, takže se používá v polovičním množství.

A pokud vám zrovna není agáve ničím povědomé, určitě vám něco říká tequilla, která je rovněž vyráběna z této rostlinky.

Leave a Reply