Obláčkový piškotový dort

V
jednoduchosti je krása a kombinace lehkého piškotu a nadýchaného krému s jahodami je toho důkazem.

1 dort o průměru 18 cm.

Korpus.
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
80 g cukru
2 lžíce oleje
70 g hladké mouky
špetka soli

Krém.
250 g mascarpone
250 ml vysokoprocentní šlehačky
lžíce moučkového cukru nebo medu (nebo podle chuti)

ovoce na ozdobení

1 Na piškotový korpus vyšlehejte bílky, jakmile se začnou tvořit bublinky, přisypte cukr a vyšlehejte do tuha. Poté po jednom zašlehejte žloutky a pramínkem přilévejte olej. Mouku o prosijte do vaječné směsi a stěrkou lehce zapracujte. Dortovou formu o průměru 18–20 cm vyložte pečícím papírem. Pečte na 170 °C asi 30 minut. Během pečení troubu neotvírejte. Poté špejlí vyzkoušejte, zdali je těsto dobře upečené, popřípadě ještě chvíli poečte. Vytáhněte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout, až je korpus dokonale vychladlý můžete ho vytáhnout z formy.

2 Mascarpone a šlehačku vyšlehejte do pevného krému a jemně doslaďte cukrem nebo medem. Krém nanášejte lžící, aby vznikly jakoby obláčky. Dozdobte ovocem a podávejte.

2 Responses

Leave a Reply to Romana Junkerová Cancel Reply