Jahodový koláč Fantastik

O francouzské zálibě v dezertech jsem na blogu už myslím psala. Ať se děje co se děje, za každým jídlem musí být sladká tečka. Ať už je to jogurt, ovoce, sladká sklenička nebo pořádný zákusek, Francouzi si vždycky dopřejí něco sladkého na závěr každého jídla. A protože takové pořádné pečení je kolikrát náročné na čas, jeden francouzský cukrář, přesněji řečeno, skvělý Christophe Michalak, představil nový koncept cukrařiny, kdy během chvilky vykouzlíte něco neksutečně roztomilého a dobrého. Fantastik.
Tento recept nepochází od Michalaka, našla jsem ho v jednom francouzském časopise, něco přidala, něčeho ubrala, ale stejně je fantastický. Nelekejte se rozměru. 18 centimerů není moc, je opravdu maličký, ale pokud to má být jen sladká tečka na závěr večeře, bohatě vystačí pro 6 osob. IMG_2449 IMG_2448 IMG_2442

[kindred-recipe id=“2402″ title=“Jahodový koláč Fantastik“]

Leave a Reply