Hřebenatky na másle, s květákovým purée, šafránovou krustou a himalájskou solí

Dlouho jsem přemýšlela, jestli se taky zúčastnit soutěže Aperitivo Moment. Poté, co jsem viděla, jaké skvělé blogy a s jakými předkrmy se soutěže účastní..No nebudu lhát. Moc se mi do toho nechtělo. Ale pak pár dnů před uzávěrkou jsem se naráz rozhodla, že do toho půjdu. A když už, tak zkusím něco neobvyklého. Když jsem hledala inspiraci, oslovila mě kombinace květáku a hřebenatek (Svatojakubská mušle). Rozhodla jsem se, že to také uvařím. Nejdříve jsem po celé Olomouci sháněla hřebenatky. Už už jsem přemýšlela, že vymyslím jiný recept, ale nakonec jsem na ně narazila. Na šafrán jsem byla ve Sklizenu, kde mi také padla do oko růžová himalájská sůl, která by krásně ladila s drinkem. Hlavní ingredience nakoupeny, teď už jenom vezmu květák a jdeme na to. Ale ouvej. Znovu jsem po celé Olomouci sháněla květák a když už jsem na něj narazila, tak stál hříšné peníze. Hm. Když už, tak už.

Věřte mi. Uvařit takové jídlo není vůbec složité. Ale naaranžovat ho na talíř, aby vypadalo jako z prvotřídní restaurace, to už taková sranda není. Doufám, že se mi alespoň povedlo přiblížit.

Tímto bych chtěla poděkovat všem (a že vás bylo), kteří mi zapújčili nádobí, abych mohla tento recept nafotit. Máte u mě drink. Třeba zrovna ten s vínovou tříští a Aperolem…
IMG_2369 IMG_2367 IMG_2374 IMG_2393 IMG_2386

[kindred-recipe id=“1955″ title=“Hřebenatky na másle, s květákovým purée, šafránovou krustou a himalájskou solí“]

Aperol drink

100 ml bílého vína
Aperol Spritz
led
jemně perlivá voda
pomeranč na dozdobení[adToAppearHere]

1 Den předem si vytvořte led z vína: do tvořítka na led nalijte víno a nechejte vychladit. Víno nebude tak pevné jako obyčejný led, ale nevadí. Do blenderu přidejte zmrzlé víno, pár kostek ledu a rozmixujte na tříšť.

2 Do skleničky na šampaňské nalijte panáka Aperolu, zasypte vínovou tříští, přidejte 2-3 kostky ledu a dolijte minerálkou. Můžete dozdobit plátky pomeranče.

2 Responses

Leave a Reply