Granátová mimosa

V
ěděli jste, že mimosa je drink na bázi šampaňského? Ačkoliv já teď alkoholu moc neholduji, tato kombinace šampaňského a granátového jablka mě bavila. 
Tento recept vznikl pro valentýnské číslo časopisu Nové proměny bydlení.

2–4 porce.

250 g čerstvých malin
125 ml smetany (min. 30%)
vrchovatá lžička moučkového cukru
pusinky

jedlé květy, fíky a pár malin na dozdobení

1 Půlku malin rozmačkejte vidličkou a nechejte zatím stranou. Smetanu vyšlehejte do tuha s lžičkou moučkového cukru.

2 Na dno skleničky jemně rozdrobte asi 4 pusinky, přidejte lžíci malinového pyré, pár čerstvých malin, lžíci smetany a znovu rozdrobené pusinky a zakončete smetanou. Dozdobte čerstvým ovocem a ihned podávejte.

Leave a Reply