Dýňová polévka

Tuto dýňovou polévku se Dita P. naučila od Majka. Já se ji naučila od Dity, a protože je opravdu skvělá, posílám recept dál.

IMG_8724 IMG_8727 IMG_8731

 

Dýňová polévka

pro 4 osoby:

1 dýně Hokkaido
olivový olej
3 jarní cibulky
1l zeleninového vývaru
lžička sušeného zázvoru (nebo kousek čerstvého)
sůl, pepř
zakysaná smetana

Dýni omyjte, rozpulte, lžičkou vydlabte a nakrájejte na menší kousky.
2 Ve větším hrnci na olivovém oleji osmahněte najemno nakrájené jarní cibulky a přidejte dýni a krátce osmahněte.
3 Dýni zalijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete a přidejte zázvor. Vařte na mírném plameni 20 až 30 minut, dokud nebude dýně měkká.
4 Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem, aby vznikl hladký krém.
5 Podávejte s lžící zakysané smetany, čerstvě namletým pepřem a pár kapkami olivového oleje.

VERZE PRO TISK

1 Response

Leave a Reply